Zoeken

Vader en zoon veroordeeld voor moord op buurman in El Jadida

10 mei 2022 - 17:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep van El Jadida heeft een vader en zijn zoon veroordeeld tot respectievelijk 10 en 20 jaar gevangenisstraf, voor de moord op hun buurman.

In eerste aanleg werd de vader veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Het eerste vonnis van de zoon werd bevestigd, met name een gevangenisstraf van 20 jaar. Volgens het dagblad Assabah werden de twee personen onder arrest vervolgd, wegens moord met voorbedachten rade op hun buurman. Volgens het door de krant geraadpleegde rapport van de gerechtelijke brigade, werd de buurman door de twee beschuldigden op gruwelijke wijze aangevallen. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan zijn verwondingen voordat hij daar aankwam.

Lees ook: Inezgane: twee verdachten aangeklaagd voor moord op politieman

De Koninklijke Gendarmerie merkte na de dood van de buurman op dat hij een diepe wonde had aan de linkerzijde van zijn borst en nog andere verwondingen op de schouder en het hoofd. Er werd een onderzoek ingesteld om uit te zoeken wat tot de moord heeft geleid. De vrouw van de overledene werd als eerste ondervraagd door de rechercheurs.

De veroordeelde vader, zijn vier zonen en een familielid werden vervolgens gearresteerd. Tijdens het vooronderzoek erkende de vader dat hij een conflict had met het slachtoffer. Hij vertelde aan de rechercheurs dat hij op weg naar huis was toen hij bij toeval zijn buurman ontmoette. Deze verraste hem door hem op het hoofd te slaan. Zijn reactie was bloedig: hij stak hem in de borst met een machete.

Lees ook: Broers vermoorden oom na conflict over erfenis in Kelâat Es-Sraghna

De zoon stak het slachtoffer ook met een mes in de borst. Hij zei aan de rechter-commissaris tijdens het vooronderzoek, dat hij dit deed om zijn vader te verdedigen. Maar het argument van zelfverdediging heeft de verschillende rechters die zich over de zaak hebben uitgesproken, van de rechtbank van eerste aanleg tot het Hof van Beroep, niet kunnen overtuigen. Vandaar de zware straf van 20 jaar cel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team