Zoeken

Melilla: zakenman gearresteerd voor uitbuiting Marokkaans kind

16 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

De Spaanse politie heeft de eigenaar aangehouden van een transportbedrijf in Melilla. Hij wordt beschuldigd van arbeidsuitbuiting en schending van de rechten van een Marokkaanse minderjarige, die bij een arbeidsongeval een vinger verloor.

Leden van de dienst illegale immigratie-netwerken en documentvervalsing (UCRIF) van het hoofdbureau van de politie van Melilla, hebben vorige week een "bekende transportondernemer" gearresteerd wegens arbeidsuitbuiting, verwondingen, belemmering van de rechtsgang en schending van de rechten van buitenlandse burgers. Een andere ondernemer in de voedings- en schoonmaaksector is ook in staat van beschuldiging gesteld. Het slachtoffer is een Marokkaanse jongen die zich in een situatie van extreme nood bevond, aldus de politie in een persbericht.

Lees ook: Melilla: voor 20 euro worden Marokkanen 11 uur per dag uitgebuit

Het slachtoffer werkte eerst voor de zakenman die levensmiddelen en schoonmaakproducten leverde, met een loon van 10 euro per week. Hij werkte 10 uur per dag, van maandag tot zaterdag en soms ook op zondag. Hij moest slapen in een oud vervallen huis. Bovendien verloor de jongeman zijn vinger tijdens het uitvoeren van zijn werk.

Het slachtoffer heeft meer dan zes maanden in deze situatie doorgebracht, waarna hij besloot een andere baan te zoeken en werd benaderd door een vervoerder die regelmatig opdrachten uitvoerde voor voornoemde zakenman. Hoewel het salaris en het tijdschema dezelfde zouden zijn, stemde de betrokkene ermee in om te werken bij het laden en lossen van goederen, aangezien hij op korte termijn geen andere bestaansmiddelen had", aldus de politiewoordvoerder.

Het Gerecht van eerste aanleg van Melilla heeft een onderzoek geopend op basis van het politierapport dat is opgesteld door UCRIF, de eenheid die strijdt tegen illegale immigratie en valse documenten in de autonome stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team