Zoeken

Marokko: ruim 200 kinderen slachtoffer van verkrachting in 2021

30 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging "Touche pas à mon enfant" (Kom niet aan mijn kind) heeft haar jaarbalans voor het jaar 2021 bekendgemaakt. Het rapport schetst een beeld van de 264 dossiers die de organisatie heeft ontvangen.

In haar jaarverslag dat op haar Facebook-account werd gepubliceerd, betreurt de vereniging dat kindermisbruik en verkrachting nog steeds veel voorkomen in Marokko, ondanks de inspanningen van de staat en van het maatschappelijk middenveld om dit aan te pakken, meldt Hespress.

Lees ook: Marokko: 15 jaar celstraf voor pedofiel

Van de 264 ontvangen meldingen, gaan er 205 over verkrachting en misbruik. 122 slachtoffers zijn meisjes, waaronder 3 met een handicap, en 81 zijn jongens. Daarnaast waren er ook twee meldingen van volwassenen die tijdens hun jeugd slachtoffer waren van verkrachting en seksuele misbruik.

Voorts wijst de vereniging op het geval van één dossier betreffende de verkrachting en moord op een kind, naast vier dossiers van kindermoorden en 54 dossiers van seksuele geweldpleging tegen kinderen, waarvan de meeste werden doorverwezen naar het Nationaal Observatorium voor de rechten van het kind (ONDE).

Lees ook: Slachtoffertje herkent pedofiel op straat in Nador

Wat de leeftijd van de slachtoffers betreft gaat het bij meisjes over kinderen van 2 tot 17 jaar, met een baby van 3 maanden en 6 dagen. De de leeftijd van de jongens die slachtoffer werden van misbruik ligt tussen 1 en 16 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team