Zoeken

Bedrijfsleider in Casablanca verkrijgt 30 jaar na moord op dochter gerechtigheid

17 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

André Bamberski, een bedrijfsleider in Casablanca, kreeg in de zomer van 1982 verschrikkelijk nieuws: zijn 14-jarige dochter Kalinka was gestorven tijdens haar verblijf bij haar stiefvader, de Duitse arts Dieter Krombach. Toen het Duitse onderzoek de arts vrij pleitte, ging André zelfs zo ver dat hij Krombach in 2009 ontvoerde, om hem voor de Franse justitie te brengen. Hij verkreeg 30 jaar later uiteindelijk gerechtigheid.

De Fransman en zijn vrouw woonden in Casablanca, waar hij een bedrijf met 850 werknemers leidde. Dieter Krombach, een Duitse cardioloog van beroep die verbonden was aan het Duitse consulaat, woonde op dat moment in dezelfde Marokkaanse stad. André’s dochter Kalinka werd in 1967 in Marokko geboren. Het gezin verhuisde 7 jaar later naar het Franse Toulouse. Haar moeder had een affaire met Krombach en scheidde kort daarna om met hem te trouwen.

Lees ook: Gerechtigheid voor Thami Bennani die 15 jaar geleden verdween

De moeder liet de voogdij over Kalinka en een tweede kind na aan Bamberski. In 1982 ging het toen 14-jarige meisje op zomervakantie naar het huis van haar moeder en stiefvader in Duitsland. Haar vader heeft haar nooit meer gezien. Zij werd "per ongeluk" gedood door haar stiefvader, Krombach, die haar een intraveneuze injectie zou hebben gegeven terwijl daar geen medische nood voor was. Zodra Bamberski het nieuws kreeg dat zijn dochter was overleden startte hij zijn eigen een onderzoek. Hij liet het autopsierapport vertalen in het Frans en ontdekte meteen onregelmatigheden.

"Er werd niet gezegd of Kalinka geslachtsgemeenschap had gehad voor haar dood, noch wat de aard was van de witachtige substantie die in haar vagina werd gevonden, noch wat de oorsprong was van een scheurtje in haar vulva. De autopsie ging niet vergezeld van een toxicologisch onderzoek", aldus de vader van het meisje tegen El País. Bamberski vermoedt dat zijn dochter gedrogeerd en verkracht werd en eiste gerechtigheid. In 1984 diende hij in Frankrijk een klacht in tegen Krombach. Later gelastte de rechter de opgraving van het lichaam van het meisje en een nieuwe autopsie.

Forensische deskundigen kwamen tot de conclusie dat Kalinka aan de injectie was overleden en de Duitser werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de moord op het meisje. Maar omdat hij niet in Frankrijk was, kon hij aan gerechtigheid ontsnappen. André Bamberski huurde toen privédetectives in om de Duitser op te sporen. "De verjaringstermijn van de moord was in 2015. Ik ben 72 en Krombach 74. Ik wil niet dat één van ons sterft voordat gerechtigheid geschiedt," zei hij. In 2009 werd Krombach levend aangetroffen in Frankrijk, gebonden aan handen en voeten en met striemen over zijn hele lichaam en gezicht.

Lees ook: Moeder Othmane strijd zes jaar na zijn dood in een lift voor gerechtigheid

De Duitser zal naar verwachting een straf uitzitten voor de moord op Kalinka, evenals een gevangenisstraf van twee jaar voor het drogeren en verkrachten van een 16-jarig meisje in 1997. De vader van het meisje zal waarschijnlijk worden veroordeeld voor ontvoering, mishandeling en samenzwering. "Ik heb vrede met mezelf. Mijn dochter zal ook in vrede rusten", zei André Bamberski, blij dat hij erin geslaagd is gerechtigheid te verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team