Zoeken

Proces in hoger beroep "meisje met tatoeages" uitgesteld in Beni Mellal

30 juli 2022 - 14:40 - Marokko

©

Het proces in de zaak van Khadija, het "meisje met de tatoeages", is door het Hof van Beroep in Beni Mellal uitgesteld tot 19 september. De behandeling van de zaak stond oorspronkelijk gepland voor maandag 26 juli.

In het proces worden 12 mensen beschuldigd van "verkrachting, ontvoering, vrijheidsberoving, tatoeëren en mensenhandel". Volgens de website Alyaoum24 werd het beroep door het Hof van Beroep verdaagd omdat de advocaten van drie van de beschuldigden niet aanwezig waren, terwijl alle arrestanten in deze zaak dat wel waren.

Lees ook: Zware celstraffen voor verkrachters getatoeëerde Khadija

In september 2021 veroordeelde de strafkamer van het Hof van Beroep van Beni Mellal 11 van de beschuldigden tot 20 jaar gevangenisstraf. Een minderjarige verdachte werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en twee anderen die voorwaardelijk vrij waren, tot twee jaar gevangenisstraf en een jaar voorwaardelijk. De rechtszaak duurde drie jaar.

Voor het gevangen houden, het verkrachten, martelen en onder dwang tatoeëren van de 17-jarige Khadija werden de beklaagden ook veroordeeld tot het betalen van 200.000 dirham aan schadevergoeding.

Lees ook: Marokko: jongeman die naam in nek Khadija kerfde gearresteerd

De lijdensweg van de jonge Khadija duurde twee lange maanden. Haar aangrijpende getuigenis wekte verontwaardiging op en zette aan tot streven naar gerechtigheid. De publieke opstand tegen de wreedheden waarvan het tienermeisje het slachtoffer werd, ontstond dankzij de hashtags #JusticeForKhadija en #WeAreAllKhadija.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team