Zoeken

Spanje: Marokkaanse veroordeeld voor mishandelen lesbische dochter

11 april 2022 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een strafrechtbank in Palma de Mallorca heeft vorige week een Marokkaanse vrouw veroordeeld tot zeven en een halve maand gevangenisstraf en tot het betalen van 1150 euro schadevergoeding aan haar 13-jarige dochter. Deze werd mishandeld nadat ze een foto op Instagram had geplaatst met een regenboogvlag, het symbool van trots voor de LGBTQ+ gemeenschap.

De vrouw pleitte schuldig voor de rechtbank en aanvaardde een voorwaardelijke gevangenisstraf van zeven en een halve maand en de betaling van 1150 euro voor het letsel en de psychologische schade die zij heeft toegebracht aan haar 13-jarige dochter. Zoals La Ultima Hora meldt, werd de gevangenisstraf vastgesteld na een overeenkomst tussen de advocaat en het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Spanje: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor bedreigen homokoppel

De feiten vonden plaats in de regio Migjorn op 1 november 2020. De beschuldigde bezocht het profiel van haar dochter op Instagram en zag een post waarin zij een regenboogvlag droeg. De vrouw rende woedend de kamer van het meisje binnen, greep haar bij de haren en sloeg haar, terwijl ze tegen haar schreeuwde: "Voor mij ben je gewoon een trut, je zult altijd een trut zijn."

Het slachtoffer vroeg haar moeder tevergeefs te kalmeren zodat ze kon uitleggen wat er gebeurd was. De vrouw verliet de kamer van haar dochter en spuugde op haar. De minderjarige liep verwondingen op aan haar gezicht, schouder, rug en been. Medische verzorging was noodzakelijk. Zij leed ook psychisch onder de aanval en zocht daarom een psycholoog op.

Lees ook: Marokko: hoge ambtenaar ontslagen wegens "promoten" homoseksualiteit

Uiteindelijk werd de voogdij van de moeder over het meisje, dat nu 15 jaar oud is, ontnomen. Niet alleen kreeg zij een voorwaardelijke straf, maar zij mag ook drie jaar lang niet in de buurt van haar dochter komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team