Zoeken

Marokko: zeegrenzen blijven gesloten tot 7 februari

2 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Passagiersvervoer via Marokkaanse havens zal tot 7 februari niet mogelijk zijn. Dat heeft het ministerie van Vervoer meegedeeld. Er werd hierbij echter niet ingegaan op details over een eventuele opening van de scheepvaartlijnen na deze termijn.

"Het besluit om het zeevervoer van passagiers van en naar alle Marokkaanse havens op te schorten, wordt verlengd tot 6 februari 23.59 uur", aldus het ministerie in een nota aan de havenautoriteiten en rederijen.

Lees ook: Marokko heropent luchtruim

De Marokkaanse regering heeft afgelopen donderdag de heropening van haar luchtruim aangekondigd op 7 februari. De luchtgrenzen van het koninkrijk zijn sinds 29 november gesloten om de verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan. Er werden echter geen bijzonderheden verstrekt over de toelatingsvoorwaarden, noch over de hervatting van de scheepvaartverbindingen voor passagiers.

Lees ook: Vanaf 7 februari terug met de boot naar Marokko?

De zeeverbindingen tussen Marokkaanse en Spaanse havens zijn sinds het begin van de pandemie gesloten. De zomeroperatie Marhaba kon daardoor in 2020 en 2021 niet doorgaan. Er werd wel een speciale actie georganiseerd voor Marokkanen die in Europa verblijven en die de zomervakantie in het koninkrijk wilden doorbrengen. Intussen bleven de zeeroutes met Frankrijk en Italië actief, tot groot ongenoegen van veel Spaanse steden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team