Zoeken

Marokko: bootoversteken worden niet hervat

6 februari 2022 - 19:00 - Marokko

©

Terwijl de havengemeenschap de opening van de zeegrenzen na 6 februari verwachtte, heeft de Marokkaanse regering besloten de sluiting te handhaven om de verspreiding van het coronavirus in het koninkrijk af te remmen.

De Marokkaanse zeegrenzen zullen na 6 februari gesloten blijven. Het zeevervoer van passagiers van en naar alle Marokkaanse havens zal tot nader order opgeschort blijven, aldus het ministerie van Vervoer en Logistiek in een nota op vrijdag 4 februari, gericht aan alle haven-actoren. De maatregel is gerechtvaardigd door de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Lees ook: Marokko: veel terughoudenheid over heropening grenzen

De scheepvaartlijnen die de havens van Tanger Med en Nador verbinden met Spaanse, Franse en Italiaanse havens, zullen derhalve tot nader order opgeschort blijven. Bedrijfsvoertuigen (vrachtwagens, wegvoertuigen, bestelwagens en bestelbussen) die bestemd zijn voor beroepsgoederenvervoer en koeriersdiensten, vallen niet onder deze bepaling.

Lees ook: Marokko: deskundigen geven standpunt over heropening grenzen

"Het besluit om het zeevervoer van passagiers van en naar alle Marokkaanse havens op te schorten, is verlengd tot 6 februari om 23.59 uur," aldus het ministerie in een eerdere nota gericht aan havenautoriteiten en rederijen, waarbij de hoop werd gewekt dat de scheepvaartlijnen na deze termijn zouden kunnen worden hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team