Zoeken

Heropening luchtruim Marokko: "Telefoon stopt niet"

9 februari 2022 - 12:20 - Marokko

┬ę

Het Marokkaanse luchtruim, dat sinds 29 november 2021 gesloten was wegens de snelle verspreiding van de Omikronvariant, werd op maandag 7 februari heropend tot grote vreugde van de bedrijfswereld en de toeristen. Vooral Fransen kiezen Marokko als bestemming. De boekingen zijn al omhoog geschoten.

De luchtdiensten van en naar Marokko zijn maandag hervat. "Dit is geweldig nieuws waar we lang op hebben gewacht," zegt Fouzi Zemrani, een touroperator in Marrakech, aan L’Express. "Nu kunnen we eindelijk opgelucht ademhalen en aan het werk gaan. We moeten proberen het voorjaar en het zomerseizoen te redden."

Lees ook: Eerste wereld-marokkanen aangekomen in Marokko

In Marokko is de toeristenindustrie zwaar getroffen door de pandemie en de openstelling van het Marokkaanse luchtruim biedt nieuwe hoop aan bijna 550.000 mensen, maar ook aan personen die actief zijn in de informele sector, zoals dragers, taxichauffeurs, zelfstandige gidsen en andere straatverkopers.

"De telefoon rinkelt onafgebroken, we boeken voor februari vakanties maar nu ook al voor april," vertelt Kamil Ennadifi, de eigenaar van het Selman hotel, gelegen in een buitenwijk van Marrakech.

Lees ook: Royal Air Maroc waarschuwt reizigers naar Marokko

De directie van de internationale luchthaven Marrakech-Menara heeft in een persbericht laten weten dat er op maandag 7 februari 28 vluchten uit Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland en Turkije in Marrakech, de grootste toeristische bestemming van Marokko, zijn aangekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team