Zoeken

Marokko: wapens gevonden in villa van voormalig parlementslid

18 november 2020 - 17:00 - Marokko

©

De bewaker van een villa in Nador die het eigendom is van een voormalig parlementariër, werd vrijdag aangehouden na de ontdekking van wapens en ultra moderne navigatieapparatuur. Er werden ook 18 potentiële illegale immigranten op heterdaad betrapt.

Volgens een verklaring van de Nationale veiligheidsdienst DGSN, werd de gerechtelijke politie verrast tijdens een huiszoeking in de villa van de voormalige voorzitter van de gemeente Bni Nssar.

Er bleken 18 potentiële illegale immigranten in het huis te verblijven op het moment van de politie-inval. De bewaker van de villa opereerde als reisbureau dat de oversteek van migranten naar Spanje organiseerde, in ruil voor de som van 50.000 dirham.

De gerechtelijke politie heeft volgens Agadir24 moderne logistieke apparatuur in beslag genomen, waaronder twee zodiacs, ultra-geavanceerde navigatie- en reddingsapparatuur en walkietalkies.

De inspectie van huis leverde ook hoogstaande wapens op, die in de tuin begraven waren. Het gaat over drie vuurwapens, een jachtgeweer, munitie en een holografische telescoop van een automatisch wapen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team