Zoeken

Marokko: lichaam gevonden in villa van politiek leider

16 oktober 2020 - 13:40 - Gemeenschap

©

Het levenloos lichaam van een bewaker werd gevonden in het huis van een politiek leider in Rabat. Aan de oorsprong van deze fataliteit ligt zijn weigering om vrienden uit te nodigen voor een drankfestijn.

Het verhaal kwam aan het licht toen leden van de gerechtelijke politie tijdens een onderzoek naar gestolen palmbomen, het lichaam van het slachtoffer vonden in een put niet ver van de plaats van de misdaad. Uit het onderzoek is gebleken dat de man een bewaker was in één van de villa’s in de stad. Het huis is het eigendom van een politicus, maar is momenteel onbewoond vanwege een procedure van wettelijke inbeslagname.

Volgens Al Akhbar werd het slachtoffer fysiek aangevallen door zijn vrienden. De mannen, die ook als bewakers werken in andere villa’s, martelden en vermoorden hem in het huis van de politicus, waarna ze zijn lichaam in een put dumpten.

De zes vermeende daders werden aangehouden en voorgeleid aan het openbaar ministerie bij het Hof van Beroep. De procureur des Konings heeft besloten om drie van hen vrij te laten. Ze worden vervolgd zonder strafbeschikking. De andere drie werden in hechtenis genomen wegens moord en het verbergen van een lijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team