Zoeken

Voormalig burgemeester huurt villa in Saïdia voor 200 dirham per maand

4 november 2020 - 12:20 - Gemeenschap

©

Een oud-burgemeester van de gemeente Saïdia huurt al tien jaar lang een gemeentelijke luxe villa voor 200 dirham per maand. Er kwam nooit een herziening van de huurwaarde.

Het pand van de gemeente is gelegen aan de Boulevard Mohammed V, dichtbij het strand, in de gemeente Saïdia, meldt Assabah. Volgens dezelfde bron heeft de oud-burgemeester van de gemeente het huurcontract persoonlijk ondertekend, terwijl hij nog in functie was. Dat is in strijd met de organieke wet inzake lokaal bestuur.

Zijn opvolgers hebben dit schandaal tien jaar lang stilgehouden, maar maatschappelijke actoren brachten de zaak aan het licht. Ze bekritiseerden de ergerlijke zaak en beschouwen dit als machtsmisbruik, omkoping en officieel wangedrag en verkwisting van overheidsgeld.

Voor een villa waarvan de huurwaarde wordt geschat op 30.000 dirham per maand, betaalde de voormalige burgemeester, Hassan Benmoumen, sinds 2010 slechts 22.400 dirham. Volgens de maatschappelijke actoren hebben verschillende ambtenaren een verblijf in luxe villa’s en betalen zij geen water- of elektriciteitsrekeningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team