Zoeken

Marokko: vonnis "luxe bedelares" bekend

1 april 2021 - 13:10 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg van Agadir heeft deze week de "luxe bedelares" die in een terreinwagen reed, veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf.

De "luxe bedelares" is afkomstig uit de stad Salé en moeder van drie kinderen. Ze werd in hechtenis vervolgd. Volgens haar familieleden was ze naar Italië geëmigreerd om zich bij haar man te voegen, maar die kwam later om het leven bij een verkeersongeval. Om haar gezin te onderhouden, richtte ze een bedrijf op dat omviel omwille van de coronacrisis.

Toen ze geruïneerd werd is ze ondanks zichzelf beginnen bedelen. Ze droeg een volledige sluier om haar identiteit te verbergen en liet haar familie geloven dat zij een baan had gevonden. Haar geheim werd onthuld in een video die op sociale netwerken werd geplaatst en waarop te zien was hoe zij zich omkleedde en rondreed in een luxe auto.

Op 5 maart werd ze gearresteerd door de kaïd van het district Aït Ourir en overgedragen aan de gendarmerie van Taghazout. Op het moment van haar arrestatie had zij een plastic tas bij zich met daarin medicijnen, twee telefoons en inkomsten uit het bedelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team