Zoeken

Wie is de "luxe bedelares" die gearresteerd werd in Agadir? (video)

11 maart 2021 - 11:48 - Marokko

©

Een vrouw die in de netten van de Koninklijke Gendarmerie is gevallen, beantwoordt aan een ordinair clichébeeld over bedelaars. Ze rijdt in een terreinwagen gekocht met geld dat ze verdiende door te bedelen. De ene keer was ze bedelares, de andere keer was ze een weldoenster. Ze slaagde er moeiteloos in om beide te combineren, tot haar geluk afgelopen vrijdag ten einde kwam in Taghazout dichtbij Agadir, toen ze werd aangehouden door de Koninklijke Gendarmerie.

Volgens het dagblad Assabah werd deze ambivalente vrouw op heterdaad betrapt bij het bedelen, nadat zij haar SUV zorgvuldig uit het zicht in een steegje had geparkeerd en haar luxueuze kleding had ingeruild voor een oude djellaba en een hoofddoek. Ze leidde een perfect dubbelleven. Om te bedelen richtte zij zich tot winkeliers, voorbijgangers en klopte zij aan bij huizen in Taghazout. De oogst was altijd overvloedig en stelde haar in staat om in luxe te leven en zelf mensen in nood te helpen.

Maar in dit digitale tijdperk ontsnapt niets aan de radar van internetgebruikers. Uit het onderzoek is gebleken dat de bedelares met de SUV, dezelfde persoon is als de mecenas van wie beelden op een elektronische site stonden. Daarop was te zien dat zij liefdadigheidswerk deed in Aït Melloul, Agadir en Casablanca, onder het mom van een rijke zakenvrouw met twee bedrijven, één in Agadir en de andere in Italië, naast onroerend goed in Rabat, Casablanca en Agadir.

In één van de video’s is de "luxe bedelares" te zien in de buurt van de rechtbank van eerste aanleg in Meknes, tijdens het proces van een youtuber. Zij verklaarde dat zij 18.000 euro uit Frankrijk aan de youtuber had overgemaakt om liefdadigheidswerk te verrichten en dat zij ook van plan was om een advocaat in te huren om de beklaagde te verdedigen en zijn borgtocht te betalen.

De vrouw werd bewonderd door haar omgeving en door mensen die haar kenden als een edelmoedige ziel, die de armen te hulp schoot. Maandag werd ze voorgeleid aan de Correctionele Kamer van de Rechtbank van Eerste Aanleg van Agadir. Ze wordt vervolgd voor bedelarij en oplichting, naast klachten met betrekking tot haar auto, waarmee zij zonder verzekering of technische keuring rondreed.

Bladna.nl