Zoeken

Marokko versterkt veiligheid wateren

3 november 2020 - 09:40 - Marokko

©

Minister Abdelkader Amara van Transport laat weten dat de beveiliging omtrent de zeevaart in Marokko aanzienlijk is verbeterd.

Tijdens een persconferentie liet de minister weten dat er maatregelen zijn genomen om de veiligheid in Marokkaans zeegebied te waarborgen. "Dagelijks passeren duizenden schepen door Marokkaanse wateren. Ongeveer 24 procent van die schepen vervoert gevaarlijke producten," aldus de minister.

Het koninkrijk heeft een bewakingssysteem in het leven geroepen. Zo moet een verkeersdienst alles in de gaten houden. Ook wordt er een speciaal identificatiesysteem ingevoerd en is er een nationaal datacentrum. De bedoeling is dat er op deze manier ongelukken worden voorkomen. Mocht dit wel gebeuren, dan kunnen er accurate metingen worden gedaan op milieu en economisch vlak, aldus Le360.

Om de veiligheid op zee te waarborgen, gebruikt Marokko ook het controlesysteem MARIS. Het systeem kan schepen die levensgevaarlijk zijn opsporen. Ook zegt minister Amara dat Marokko de strijd tegen olieverontreiniging serieus neemt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team