Zoeken

Marokko: positieve resultaten na klinische proeven met coronavaccin

23 november 2020 - 07:40 - Marokko

©

Khalid Ait Taleb, minister van Volksgezondheid, zegt dat de klinische proeven met 600 Marokkaanse vrijwilligers, goede resultaten hebben opgeleverd. Volgens de minister heeft Marokko nu een effectief en veilig vaccin tot zijn beschikking.

De minister van Volksgezondheid reageerde daarmee op een Kamervraag van de PJD-fractie over de "Marokkaanse deelname aan klinische proeven om te komen tot een vaccin tegen de coronaviruspandemie".

Ait Taleb verklaarde dat "alle indicatoren bevestigen dat klinische onderzoeken positieve resultaten hebben opgeleverd, waarmee de veiligheid, werkzaamheid en immuniteit wordt bevestigd van het vaccin waarop Marokko vertrouwt, onder de leiding van Koning Mohammed VI". Ook vermeldde hij dat dit "de eerste keer in de geschiedenis van Marokko is dat er klinische proeven zijn uitgevoerd met een dergelijk vaccin". Het vaccin zal in de nabije toekomst door Marokko zelf worden geproduceerd, meldt persbureau MAP.

Binnenkort zullen er voorlichtingscampagnes worden gelanceerd om de burgers voor te lichten over de werkzaamheid en veiligheid van het vaccin. Volgens de Marokkaanse overheid is het coronavaccin vergelijkbaar met eerder geaccrediteerde vaccins.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team