Zoeken

Duizenden buitenlanders gestrand in Marokko na opschorten luchtverbinding

1 april 2021 - 16:10 - Marokko

©

Volgens de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya, zijn er sinds de opschorting van het vliegverkeer ongeveer 3000 Spanjaarden gestrand in Marokko.

Vanwege de zorgelijke ontwikkeling van de coronaviruspandemie in Europa heeft Marokko deze week het vliegverkeer van en naar Spanje en Frankrijk opgeschort. Hierdoor kunnen bijna 3000 Spanjaarden die op dit moment in Marokko verblijven niet naar huis.

Volgens minister González Laya wordt er voor de heropening van de buitengrenzen van de Europese Unie (EU) nauwlettend gekeken naar de ontwikkeling van het virus in landen buiten de EU. De reisbelemmeringen tussen EU-landen zullen volgens de minister worden afgebouwd naarmate de EU-landen verder gevorderd zijn met het inenten van hun bevolking. "Hoe meer we vorderen in de vaccinatiecampagne, hoe meer mogelijkheden we zullen hebben", liet González Laya weten.

Tijdens een persconferentie gaf de minister aanvullende informatie over het Europese vaccinatiecertificaat dat in juni van dit jaar zal worden ingevoerd. "Iedereen die niet is gevaccineerd, wordt niet verbannen om te reizen, maar krijgt meer beperkingen", aldus de minister. Ook ging ze in op de controverse die er is ontstaan over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin. Volgens de minister is het juist een veilig vaccin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team