Zoeken

Marokko: recordaantal van 220.000 aanhoudingen in 6 maanden

31 oktober 2020 - 10:00 - Marokko

©

In de eerste helft van 2020 werden in Marokko 220.000 personen aangehouden door de veiligheidsdiensten voor criminele handelingen en geweld. Deze stand van zaken werd dinsdag in Rabat gepresenteerd door de minister van Binnenlandse zaken.

Volgens de balans van minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken, maken er 12.000 minderjarigen deel uit van het totaal aantal arrestanten. Tijdens de bijeenkomst vertelde hij dat de Koninklijke Gendarmerie in dezelfde periode ook 36.000 personen voor de rechter heeft gebracht, waaronder 1721 minderjarigen. Hij beklemtoonde dat de strijd tegen de criminaliteit de betrokkenheid vereist van de hele samenleving, meldt MAP.

Tijdens zijn presentatie merkte de minister ook op dat sociale media "één van de instrumenten zijn die worden gebruikt voor de verspreiding van onveiligheid en geweld". Het zijn kanalen die vaak onjuiste feiten en gebeurtenissen doorgeven, stelt de minister.

Laftit prijst de Marokkaanse veiligheidsdiensten die voortdurend controleren wat er op sociale media wordt geplaatst. Dankzij hun waakzaamheid geniet het koninkrijk van een klimaat van veiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team