Zoeken

Marokko: regering verbiedt filmen in scholen

7 januari 2022 - 17:40 - Marokko

©

Minister Chakib Benmoussa van Hoger Onderwijs, heeft Marokkaanse studenten verboden in scholen te filmen, om zo een einde te maken aan de verspreiding van video’s op sociale media waarop antisociaal gedrag in de klas te zien is. Daartoe is ook een bewustmakingscampagne opgestart.

Het is voortaan verboden om foto’s te nemen, te filmen en opnames te verspreiden waarop mensen staan die zonder hun medeweten in scholen zijn opgenomen, meldt Al Akhbar. Het besluit van het ministerie van Hoger Onderwijs volgt op de verspreiding van verschillende video’s op sociale media, waarin antisociale handelingen in klaslokalen te zien zijn.

Lees ook: Marokko: verbod op betaalde bijlessen

Het gaat onder meer over video’s waarin agressies tegen leraren te zien is, of waarin te zien is hoe een leerling een cannabisblad snijdt op een plank die op het spreekgestoelte werd geplaatst.

Lees ook: Haatzaaiende taal teistert Marokkaanse universiteiten

Er is een campagne opgestart om leerlingen bewust te maken van het verbod op filmen in scholen en klaslokalen en de juridische gevolgen die het uitzenden van dergelijke beelden kunnen hebben. De campagne wordt gevoerd door provinciale directies, die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs aan studenten over de rechtscultuur, in het bijzonder met betrekking tot de schending van de persoonlijke levenssfeer. De instanties gaan met hen de wet 09/08 bespreken, betreffende de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens, alsook de wet 13-88 betreffende de pers en het publiceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team