Zoeken

Marokko: ministerie gaat leerlingen straffen die in klaslokalen filmen

12 januari 2019 - 10:24 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs heeft besloten om maatregelen te treffen tegen het groeiend aantal video’s die in klaslokalen worden opgenomen.

Vanaf nu zullen alle video’s die in klaslokalen of zelfs in scholen worden opgenomen, worden onderworpen aan een onderzoek en de eigenaars van de beelden gestraft. Dat bericht Al Massae. Het blad herinnert er tevens aan dat smartphones in scholen verboden zijn maar toch sterk aanwezig blijven.

Het besluit van het ministerie volgt op de verspreiding eerder deze week van een video van een incident tussen twee leerlingen en een leerkracht in Kelaat Sraghna. De woedende man reageerde met geweld en gooide de tafel van de leerlingen om. Na de publicatie van de beelden op internet werd een onderzoek gestart door het ministerie en een commissie ter plekke gestuurd.

De directeur van de school reagreerde verrast op de snelle verspreiding van de beelden. Hij stelde tevens dat hij de leerkracht, de twee leerlingen en hun ouders had ontvangen om de situatie te bespreken en dat de zaak gesloten was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team