Zoeken

Koning Mohammed VI schenkt terrein aan nieuwe Spaanse school

25 februari 2022 - 19:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een terrein in Rabat ter beschikking gesteld van Spanje, voor de bouw van een nieuwe Spaanse school. De werken zullen 36 maanden in beslag nemen en 16,5 miljoen euro kosten.

Een Spaanse delegatie onder leiding van de directeur-generaal José Manuel Bar Cendón, bevoegd voor de planning en het beheer van het onderwijs, bezocht deze week de plaats waar de nieuwe afdeling van de Spaanse school in Rabat zal worden gevestigd. Voor dit jaar zijn er 758 leerlingen ingeschreven. Het centrum zal 9 klaslokalen tellen voor de kleuterschool, 18 voor het lager onderwijs, 12 voor het verplicht middelbaar onderwijs en 4 voor het baccalaureaat. In totaal zal het schoolgebouw over plaats beschikken voor 933 studenten, meldt Info Ceuta.

Lees ook: Spaanse premier wil Koning Mohammed VI ontmoeten

De delegatie bracht ook een bezoek aan de Spaanse onderwijscentra in Rabat, Tanger, Larache, Tetouan, Al Hoceima, Nador en Casablanca, die deel uitmaken van het departement Onderwijs van de Spaanse ambassade in Marokko. Daarnaast werd een ontmoeting georganiseerd met de directeur van de Spaanse school La Paz in Laayoune. De delegatie heeft gesprekken gehad met managementteams, onderwijzend personeel en ouderverenigingen, om naar hun behoeften en voorstellen voor verbetering te luisteren.

Lees ook: Marokko: Europese Unie bouwt 150 scholen op platteland

In totaal bezocht de delegatie 11 van de 18 Spaanse onderwijscentra die vallen onder de afdeling onderwijs van de Spaanse ambassade in Marokko. De scholen tellen 4553 leerlingen, zowel jongens als meisjes, Spaanse als Marokkaanse kinderen. Ze krijgen les van samen zo’n 355 leraren. De centra, die al eeuwen bestaan, dragen bij tot de versterking van de educatieve, culturele en menselijke banden tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team