Zoeken

Marokko bij veiligste landen in 2024

31 december 2023 - 12:00 - Marokko

©

Marokko wordt in 2024 gerangschikt als een van de veiligste landen ter wereld voor reizigers, volgens de analyses van experts van de interactieve "Risk Map".

Deze kaart beoordeelt wereldwijd de veiligheidsrisico’s voor reizigers en plaatst diverse Afrikaanse landen, waaronder Marokko, Namibië, Botswana, Zambia, Senegal, Malawi en Ghana, in de categorie van lage veiligheidsrisico’s.

Lees ook: Marokko levert cruciale veiligheidsexpertise voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

In Europa worden landen zoals Noorwegen, Finland, Denemarken, IJsland, Luxemburg, Zwitserland, Liechtenstein, Andorra en Slovenië, evenals Groenland, de Turks- en Caicoseilanden en bepaalde kleine eilandengroepen in Oceanië zoals de Cookeilanden, de Marshalleilanden en Tuvalu, als "onbeduidend" risico beschouwd. De meeste Europese landen worden als laag risico beschouwd, terwijl landen als Turkije een gematigd risico vormen. Oekraïne kent een extreem risico door de oorlog, en ook de veiligheidssituatie in Moldavië is instabiel.

In Noord-Amerika, bepaalde delen van Zuid- en Centraal-Amerika, waaronder Argentinië, Chili, Paraguay, Uruguay, Suriname, Frans-Guyana, Panama, Costa Rica, Cuba, de Verenigde Staten en Canada, wordt het veiligheidsrisico ook als laag beoordeeld. Andere landen met een laag veiligheidsrisico zijn onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, China, Japan, Thailand, Vietnam, Maleisië, Brunei, Zuid-Korea, Laos, Oman en Oezbekistan.

Lees ook: Is het veilig om naar Marokko te reizen na de verwoestende aardbeving?

De "Risk Map", gepubliceerd door International SOS, is een interactieve kaart die de veiligste en gevaarlijkste gebieden in de wereld toont, en de zones waar de risico’s voor reizigers bijzonder hoog zijn. De kaart baseert zich op analyses van 2023 en voorspellingen voor het komende jaar. Er zijn vier criteria gedefinieerd om de wereldwijde situatie te verkennen: veiligheid, medische risico’s, geestelijke gezondheid en klimaatverandering. De resultaten zijn ingedeeld in vijf risiconiveaus: onbeduidend, laag, gematigd, hoog en extreem, met oorlogen, politieke onrust, terrorisme, natuurrampen en hoge criminaliteit als belangrijke risicofactoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team