Zoeken

Is het veilig om naar Marokko te reizen na de verwoestende aardbeving?

7 oktober 2023 - 13:00 - Marokko

©

De aardbeving die op 8 september Marokko trof, eiste bijna 3000 levens, verwondde ruim 5500 mensen en veroorzaakte aanzienlijke materiële schade in meerdere, vooral landelijke regio’s. Veel toeristen vragen zich af of het na deze ramp een goed idee is om het koninkrijk te bezoeken?

Volgens reiswebsite Lonelyplanet blijft Marokko gastvrij voor toeristen, ondanks de verwoestingen van de aardbeving. De Marokkaanse expert Nawfal Serhir bevestigt: "Ondanks de schok van de aardbeving waren de mensen die we ontmoetten tijdens de levering van donaties aan dorpen rond Taroudant hartelijker dan ooit. Hoewel velen dakloos waren en rouwden, verwelkomden ze ons nog steeds warm en glimlachend."

Lees ook: Marokko mikt op recordtoerisme na aardbeving

De zwaarst getroffen gebieden bevonden zich voornamelijk in landelijke regio’s, met name in de provincies Al-Haouz, waar het epicentrum lag, en Chichaoua in de regio Marrakech-Safi. Ook gebieden als Taroudant in het zuiden, Ouarzazate in het oosten en Azilal in het noordoosten van het epicentrum werden zwaar getroffen. Steden als Fez, Chefchaouen en andere populaire toeristische bestemmingen, bleven gespaard.

Lees ook: "U jaagt toeristen weg en schaadt de economie van Marokko!"

Als reactie op de aardbeving heeft Marokko 120 miljard dirham vrijgemaakt voor wederopbouw in de komende vijf jaar. Na een bijeenkomst in het koninklijk paleis in Rabat, onder leiding van Koning Mohammed VI, werd een uitgebreid wederopbouwprogramma gelanceerd, gericht op het herhuisvesten van slachtoffers en het herstellen van infrastructuur voor 4,2 miljoen mensen. Het programma omvat de wederopbouw van ongeveer 50.000 volledig of gedeeltelijk ingestorte woningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team