Zoeken

Marokko land met gemiddeld risico voor Britse reizigers

20 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

Voor reizen in 2023 behoort Marokko tot de landen met een gemiddeld risico. Dit blijkt uit de jaarlijkse wereldwijde risicobeoordeling van Global Guardian.

Het bedrijf is gespecialiseerd in reisrisico’s. Het beoordeelt de vooruitzichten op risico’s en de mogelijke gevolgen daarvan op basis van kwetsbare regio’s en geopolitieke conflictgebieden over de hele wereld. De landen worden ingedeeld in de categorieën "extreem", "hoog", "gemiddeld", "gematigd" en "laag". Het classificeert ook bepaalde locaties als "geopolitiek risico", waaronder onderdrukte en oplaaiende geschillen.

Lees ook: Marokko veilige reisbestemming voor Amerikanen

Marokko staat op de meest recente kaart van de Global Guardian op de lijst van landen met een gemiddeld risico, samen met Tunesië, Egypte, Turkije en Thailand. Reizen naar deze bestemmingen wordt momenteel niet afgeraden en toeristen komen er vaak probleemloos.

Lees ook: Marokko geen veilig land volgens de Verenigde Staten

De volgende landen werden aangemerkt als "extreme gevaarlijk": Oekraïne, Pakistan, Libië, Syrië, Somalië, Jemen, Afghanistan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Burkina Faso. Tot de veiligste landen om naar toe te reizen behoren Duitsland, Polen, Noorwegen, Ierland, Litouwen, Letland, Estland, Japan en Canada, aldus het rapport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team