Zoeken

Marokko levert cruciale veiligheidsexpertise voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

13 december 2023 - 20:00 - Marokko

©

Marokko en Frankrijk hebben een overeenkomst gesloten waarbij het koninkrijk zijn expertise op het gebied van veiligheid zal inzetten voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Deze overeenstemming werd bereikt tijdens een bijeenkomst in Marokko tussen Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst en de inlichtingendienst (DGSN-DGST), en zijn Franse tegenhanger Frédéric Veaux. Dit akkoord is een onderdeel van de versterking van de samenwerking op het gebied van veiligheid tussen Rabat en Parijs.

Lees ook: Olympische spelen 2024: IOC staat hijab toe ondanks Frankrijk

De DGSN-DGST meldt in een verklaring dat de twee leiders verschillende samenwerkingsgebieden hebben besproken, waaronder het uitwisselen van expertise op het gebied van veiligheid en het uitvoeren van gezamenlijke operaties. Ze bespraken ook andere onderwerpen van gemeenschappelijk belang, zoals drugshandel, illegale migratie, terrorisme en cybercriminaliteit. Er is gepland dat Hammouchi binnenkort een bezoek zal brengen aan Parijs om de samenwerking verder te versterken. Deze veiligheidssamenwerking tussen Marokko en Frankrijk kan duiden op een mogelijke opwarming van de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen.

De Olympische Spelen van 2024, die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs worden gehouden, zullen naar verwachting het grootste evenement zijn dat ooit in Frankrijk is georganiseerd. Er worden ongeveer 15 miljoen toeschouwers en duizenden atleten verwacht.

Lees ook: Diplomatieke doorbraak: Marokko en Frankrijk zoeken naar verzoening

Marokko heeft al bewezen een betrouwbare partner te zijn op het gebied van veiligheid. Het land heeft Qatar ondersteund bij het beveiligen van het WK voetbal in 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team