Zoeken

Marokko wil 19 miljoen mensen laten vaccineren tegen corona

17 oktober 2020 - 14:50 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid wil tachtig procent van de mensen boven de 18 jaar inenten zodra het vaccin van het Chinese bedrijf Sinopham is goedgekeurd, meldt een anonieme bron van het ministerie aan website Medias24. Het koninkrijk bevindt zich nu in testfase 3 van het vaccin. De website heeft ongepubliceerde details van de klinische onderzoeken en het vaccinatieplan kunnen inzien.

De klinische onderzoeken naar het vaccin van het Chinese bedrijf Sinopham zitten in de derde fase. Een anonieme bron dicht bij het ministerie van Volksgezondheid zegt dat in deze context het plan is om "80% van de mensen ouder dan 18 gedurende vier maanden te vaccineren".

Marokko heeft in augustus een overeenkomst getekend om deel te nemen aan de klinische onderzoeken van China. Verenigde Arabische Emiraten, Peru en Argentinië hebben dezelfde overeenkomst getekend. Ongeveer 600 vrijwilligers doen mee aan deze proeven met het vaccin.

"Alle vrijwilligers hebben hun eerste prik al gekregen. In Rabat waren ze na 21 dagen al klaar met het injecteren van de tweede dosis. Deze stap is in Casablanca al afgerond," zegt professor Kamal Marhoum El Filali, hoofd van de afdeling infectieziekten van het Ibn Roch ziekenhuis. "We hebben de uitwerkingen van de eerste toegediende dosis gevolgd. De resultaten tonen aan dat er lichte bijwerkingen zijn zoals bijvoorbeeld koorts," aldus de dokter.

De onderzoeken van de derde testfase zullen eindigen zodra de resultaten van de tweede dosis bekend zijn om de werkzaamheid van het vaccin goed te keuren. Daarnaast ondertekende Marokko op 18 september een overeenstemming voor het verkrijgen van de anti-Covid-19 vaccins die geproduceerd worden door het bedrijf R-Pharm, dat onder de licentie valt van de Astra Zeneca-groep.

Binnenkort wordt er een campagne gelanceerd om ongeveer 19 miljoen mensen te bereiken in Marokko. Vooral de medische wereld, veiligheidstroepen, mensen met een aandoening en mensen ouder dan 65 jaar wil de overheid laten vaccineren, aldus Sputnik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team