Zoeken

Marokko start volgende maand met productie coronavaccin

22 oktober 2020 - 11:00 - Marokko

©

Marokko zal hoogstwaarschijnlijk volgende maand beginnen met de productie van het vaccin tegen het coronavirus. Het is nu wachten op de goedkeuring van de gezondheidsautoriteiten. Zodra de laatste resultaten van de klinische proeven bekend zijn en volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie, zal Marokko hieraan beginnen.

Volgens website Le360 verlopen de klinische proeven soepel. De website meldt dat de vrijwilligers in de derde fase van de testen geen bijwerkingen vertonen. Marokko zal door de deelname aan de testperiode voldoende vaccins ontvangen van het Chinese bedrijf Sinopharm.

Chinese en Marokkaanse experts onderzoeken nu wat de effecten zijn. Ze willen ervoor zorgen dat het vaccin het virus kan neutraliseren. De bedoeling is dat het vaccin antilichamen kan produceren zonder bijwerkingen te veroorzaken. Het Chinese laboratorium controleerde tevens het immuunsysteem van de Marokkaanse vrijwilligers.

Voor de productie van het vaccin is de goedkeuring van de Wereldgezondheidsorganisatie vereist. Het Chinese laboratorium moet hiervoor nog het administratieve proces voortzetten om de nodige autorisaties te krijgen.

De klinische proeven met het Chinese vaccin werd uitgevoerd op 50.000 vrijwilligers wereldwijd. Ongeveer 125 nationaliteiten deden hieraan mee. Vanaf volgende maand zal Marokko beginnen met de productie van het vaccin voor het werelddeel Afrika. Medisch personeel, mensen met chronische ziekten en zwangere vrouwen zullen als eerst worden gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team