Zoeken

Marokko krijgt in december 5 miljoen vaccins tegen coronavirus

28 oktober 2020 - 15:00 - Marokko

©

Marokko krijgt in december 10 miljoen doses van het vaccin tegen het coronavirus. Het Chinese laboratorium Sinopharma gaat dit leveren. De klinische onderzoeken in diverse landen leverden positieve resultaten.

Aan het begin zullen ongeveer 5 miljoen Marokkanen worden ingeënt. Elke burger krijgt twee doses. Tussen de doses zullen er 21 dagen zijn, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft ook een overeenkomst gesloten met het laboratorium Astra Zeneca. Zij zullen 17 miljoen doses aanleveren en mits het nodig is nog eens 3 miljoen extra. Verder onderhandelt de regering ook met andere farmaceutische bedrijven, zoals Pfizer, Johnson&Johnson en Casina Pio. Het koninkrijk wil voldoende vaccins hebben voor alle burgers.

Tijdens de eerste vaccinronde zullen zorgverleners, veiligheidsdiensten, ouderen, chronische zieken, zwangere vrouwen en openbaar vervoerspersoneel voorrang krijgen. Het vaccin zal niet worden verplicht. Volgens het dagblad zal het ministerie een campagne lanceren om de mensen bewust te maken voor de noodzaak van het vaccin.

De resultaten van de klinische proeven zullen op 15 november aan Marokko worden geleverd. In totaal namen 600 vrijwilligers in het koninkrijk mee aan het onderzoek. Zodra het vaccin wordt goedgekeurd, zal Marokko de productie ervan starten. Het land wordt waarschijnlijk de producent van het vaccin voor Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team