Zoeken

Marokko wordt producent voor Chinees vaccin in Afrika

21 oktober 2020 - 16:20 - Marokko

©

De kwestie zou vorige week besproken zijn in een telefoongesprek tussen de Koning Mohammed VI en de Chinese president. Vanaf volgende maand wordt Marokko de belangrijkste producent en distributeur van het Chinese anti-Covid-19-vaccin in Afrika.

Volgens de minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb, kan het coronavaccin campagne begin januari 2021 plaatsvinden. Het einde van fase drie van de klinische onderzoeken staat gepland op 15 november. Marokko krijgt 10 miljoen doses van China. Daarmee kunnen 5 miljoen mensen worden gevaccineerd.

Volgens de minister is er al een idee over de werkzaamheid en schadelijkheid van het vaccin. Verschillende bevolkingsgroepen hebben de vaccins toegediend gekregen. Als het vaccin is goedgekeurd, zal Marokko al vrij snel beginnen met een grootschalig vaccin campagne. "Maar ik kan niet zeggen wanneer dit zal gebeuren," zei de minister tegen website Médias24.

Het koninkrijk zal vanaf volgend jaar zelfvoorzienend kunnen zijn bij de vaccinatie tegen Sars-Cov2. Sterker nog, het land zal zichzelf kunnen uitrusten met de technologie en infrastructuur om het hoofd te bieden aan de epidemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team