Zoeken

Marokko klaar voor lokale productie coronavaccin

19 november 2020 - 19:00 - Marokko

©

Een maand voor de start van de vaccinatiecampagne in Marokko, rijst de vraag of het vaccin ook lokaal geproduceerd gaat worden en welk farmaceutisch bedrijf dat dan zal gaan doen. Er heeft zich al een Marokkaanse kandidaat aangediend.

Het farmaceutische bedrijf Sothema zou, volgens de website Akhbarchaab, de potentiële kandidaat zijn voor de productie van het Chinese corona-vaccin en de marketing ervan in landen op het Afrikaanse continent. Het ministerie van Volksgezondheid heeft hiervoor al de nodige vergunningen verleend.

Afgelopen augustus werden er twee samenwerkingsovereenkomsten voor de klinische proeven met het coronavaccin ondertekend met het Chinese laboratorium Sinopharm CNBG. Onder de ondertekenaars waren het ministerie van Volksgezondheid, de BMCE-BOA-groep en de Marokkaanse farmaceutische gigant Sothema.

In eerste instantie was de rol van het Marokkaanse laboratorium beperkt tot het monitoren en coördineren van de klinische onderzoeken. "Sothema is de sponsor van de klinische studie. We ondersteunen het ministerie van Volksgezondheid bij het opzetten en uitvoeren van de klinische proef," vertelde de CEO van het farmaceutisch bedrijf aan Medias24.

Hoewel het probleem van lokale productie nog niet is opgelost, zegt het laboratorium dat het klaar is om deze uitdaging aan te gaan. "Sothema beschikt over de vaardigheden en technologie die nodig zijn voor de farmaceutische formulering van het vaccin. We hebben onze expertise opgebouwd met de productie van insuline en bio-similars tegen kanker", aldus de president.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team