Zoeken

Marokko opent eerste universitaire synagoge in Arabische wereld

7 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

De Mohammed VI Polytechnische Universiteit (UM6P) heeft een universitaire synagoge ingehuldigd, een primeur in Marokko en in de Arabische wereld. Het gebedshuis, gelegen naast de nieuwe moskee, weerspiegelt de co-existentie van religies in het koninkrijk.

De universitaire synagoge is het resultaat van een samenwerking tussen de vereniging Mimouna, een Marokkaanse non-profit organisatie, en Gabriel Malka, professor en directeur van het Hoger Instituut voor Biologische en Paramedische Wetenschappen van UM6P. Het gebedshuis zal worden gebruikt als plaats van gebed, maar ook voor lezingen en samenkomsten voor Joodse studenten.

Lees ook: Koning Mohammed VI bezoekt synagoge in Casablanca (video)

De inhuldigingceremonie werd bijgewoond door Elie Abadie, de opperrabbijn van de Joodse Raad van de Verenigde Arabische Emiraten, en Magda Haroun, voorzitter van de Egyptische Joodse gemeenschap.

Lees ook: Marokkaanse moslimgezin waakt al jaren over synagoge

Bij deze gelegenheid heeft de voorzitter van de Joodse gemeenschap van Marrakech-Essaouira, Jacky Kadoch, de mezoeza van de synagoge aangebracht. Leden van de Joodse gemeenschap van Marrakech en Fez verrichtten het eerste gebed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team