Zoeken

Israël bereid nucleaire technologie met Marokko te delen

29 september 2022 - 20:00 - Marokko

©

De Israëlische autoriteiten zeggen bereid te zijn hun nucleaire technologie te delen met Arabische landen die hun betrekkingen met de Joodse staat hebben genormaliseerd, waaronder Marokko. Dit heeft de directeur-generaal van de Israëlische Commissie voor Atoomenergie (IAEC), Moshe Edri, woensdag bekendgemaakt.

Tijdens de algemene conferentie van het Internationaal Energieagentschap in Wenen, zei Moshe Edri dat dit een nieuw keerpunt was in de betrekkingen tussen Israël en de Arabische landen. Hij verwees onder meer naar Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, die hebben ingestemd met de ondertekening van een vredesverdrag met de Joodse staat, aldus een verklaring van de IAEC.

Lees ook: Marokko traint voor nucleaire veiligheid

Door te verklaren dat Israël "bereid" is zijn nucleaire technologie te delen, bevestigde Edri de verschillende samenwerkingsovereenkomsten van Israël met deze landen. In zijn toespraak hoopte de directeur-generaal van de Israëlische Commissie voor Atoomenergie dat de in 2020 ondertekende normalisatie-overeenkomsten met Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein "de weg zullen banen voor een belangrijke directe dialoog in de regio, met inbegrip van de nucleaire gremia". Hij benadrukte dat deze nieuwe samenwerking onder auspiciën van de IAEA zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team