Zoeken

Hassan II moskee in Casablanca is mooiste moskee ter wereld

23 november 2022 - 21:00 - Marokko

©

De Hassan II-moskee in Casablanca is de mooiste moskee ter wereld. Dat vindt althans Civitatis, een toonaangevend bedrijf in de verkoop van rondleidingen en excursies in de wereld.

De Hassan II moskee staat bovenaan de lijst van mooiste moskeeën ter wereld. Het heeft de grootste minaret ter wereld. Aan de prachtige decoraties met sierpleister, mozaïek, marmeren vloeren, beschilderde plafonds en het houtsnijwerk, hebben 35.000 Marokkaanse ambachtslieden gewerkt. De gebedsruimte biedt plaats aan 25.000 gelovigen en de esplanade aan 80.000 mensen. Het gebedshuis heeft ook een laserstraal die ’s nachts licht projecteert en een bereik heeft van 30 km in de richting van Mekka.

Lees ook: Moulay Hassan opent museum over leven Profeet Mohammed

De Hassan II-moskee ligt ook op een spectaculaire locatie, de punt van een rotsachtige baai boven de oceaan. Moslims kunnen er op een glazen vloer bidden boven de zee. Een ander bijzonder detail is dat het hele dak van de moskee open kan.

Op de tweede plaats komt de Moskee van de Sjah in Iran. Het gebedshuis in de Iraanse stad Isfahan staat ook bekend als de Koninklijke Moskee en wordt beschouwd als één van de beste voorbeelden van islamitische architectuur in Iran. De derde plaats wordt ingenomen door de Blauwe Moskee in het Turkse Istanbul, met zijn mozaïeken, de turkooizen kleur van zijn koepels en zijn zes minaretten.

De Sheikh Zayed Moskee in de Verenigde Arabische Emiraten staat op de vierde plaats van de ranglijst. Het is één van de meest indrukwekkende en duurste moskeeën ter wereld. De bouw van het gebedshuis heeft 600 miljoen dollar gekost. De moskee bevindt zich in Abu Dhabi en is ingelegd met edelstenen en marmer. Ook de volgende moskee op de lijst is gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, namelijk de Jumeirah Moskee in het hart van Dubai.

Lees ook: Hassan II moskee in top-10 mooiste moskeeën ter wereld

De andere vijf moskeeën die de ranglijst halen zijn: de Sultan Qaboos Moskee (Oman), de Crystal Moskee in Maleisië, gebouwd van staal, glas en kristal, de Badshahi Moskee in Lahore (Pakistan) met zijn grote witte koepels, de Salahuddin Abdul Aziz Moskee in de staat Selangor (Maleisië) met zijn witte en blauwe kleuren, en de Grote Moskee van Djenné (Mali), het grootste heilige bouwwerk van klei. Dit gebedshuis staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team