Zoeken

Historische viering onafhankelijkheidsdag Israël in Marokko

10 mei 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Marokkaans-Joodse gemeenschap heeft in Marrakech de Onafhankelijkheidsdag van Israël publiekelijk kunnen vieren. Een historische gebeurtenis.

Barbecue’s, Israëlische vlaggen in de synagoge, traditionele gebeden, maaltijden, liederen en dansen. De Marokkaans-Joodse gemeenschap kon de Onafhankelijkheidsdag van Israël publiekelijk vieren, in samenwerking met de Zionistische wereldorganisatie (WZO), meldt The Jerusalem Post. De Joodse gemeenschap in Marrakech vindt dat de tijd aangebroken is om de jaarlijkse vieringen niet langer te verbergen en te genieten van de vruchten van de Abrahamitische Akkoorden.

Lees ook: Israëlische lerares zet Marokkaanse keuken en Darija in de spotlights (video)

"De Staat Israël is een voortdurend wonder," zegt Neria Meir, hoofd van de afdeling Zionistische activiteiten van WZO. Via videoconferentie vertelt ze dat de openlijke viering van de onafhankelijkheid van Israël in Marokko, "bewijst dat het wonder van de wedergeboorte elk jaar nieuwe wegen vindt."

Lees ook: Ruim 15.000 Israëliërs vieren Pesach in Marokko

"De gemeenschap van Marrakech heeft door de geschiedenis heen bijgedragen aan heel wat Joodse spirituele en culturele schatten en we zijn trots op onze samenwerking met hen en met elke zionistische gemeenschap die de staat Israël steunt," voegt ze eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team