Zoeken

Benny Gantz bezoekt Talmud Torah Synagoge in Rabat

27 november 2021 - 15:40 - Marokko

©

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz bezocht donderdag de Talmoed Torah-synagoge, de grootste in Rabat, waar toekomstige rabbijnen van de Marokkaans-Joodse gemeenschap werden opgeleid.

"Ik werd verwelkomd door het hoofd van de Joodse gemeenschap (van Rabat), de heer Henri Abkizer. We reciteerden een ontroerend gebed voor het welzijn van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI. We hebben ook gesproken over de diepe wortels van de Joodse gemeenschap in het Koninkrijk," zei Gantz op zijn Twitter-account, waarmee hij zijn bezoek aan de Talmoed Torah-synagoge in Rabat aankondigde.

Lees ook: Israëlische minister van Defensie Benny Gantz in Marokko verwacht

De Israëlische minister van Defensie prees bij gelegenheid de sterke banden van broederschap tussen Israël en Marokko en herinnerde eraan dat een aanzienlijk aantal Israëli’s een Marokkaanse afkomst hebben. "Veel van de leden van de delegatie - Israëli’s die het koninkrijk bezoeken - hebben Marokkaanse wortels, en dat was erg aangenaam gedurende deze drie dagen," zei Gantz.

Lees ook: Marokko en Israël versterken militaire samenwerking

Tijdens zijn officieel bezoek aan Marokko werd Benny Gantz woensdag verwelkomd door Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland. Vervolgens hield hij een ontmoeting met zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdellatif Loudiyi, aan het einde waarvan militaire samenwerkingsovereenkomsten werden ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team