Zoeken

Marokko: tweede lockdown zou catastrofaal zijn

16 november 2020 - 09:40 - Economie

©

De sociale gevolgen van een tweede lockdown in Marokko zullen catastrofaal zijn volgens socioloog Soumeya Naamane. Zij voorspelt dat een tweede strenge lockdown de Marokkaanse samenleving verder zal ontwrichtten.

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt alsmaar toe in het koninkrijk. Afgelopen donderdag werd er weer een recordaantal van 6195 besmettingen gemeld. Steeds vaker zijn er geluiden dat er een nieuwe lockdown aan zit te komen, iets waar veel Marokkanen voor vrezen. De eerste lockdown van een paar maanden aan het begin van de epidemie zorgde voor het uiteenvallen van gezinnen en afstand tussen families en buren.

Sociologe Naamane waarschuwt in een interview met website Menara dan ook voor de mogelijke gevolgen van een heropsluiting. Volgens haar zijn er al gezinnen uit elkaar gegaan. Ook het traditioneel uitbundig begroeten van mensen is door het virus komen te vervallen. Wat juist één van de kenmerken is van de Marokkaanse cultuur.

Belangrijke gebeurtenissen zoals een huwelijk of een begrafenis worden sober gehouden door de voorzorgsmaatregelen. Dit zorgt bij veel Marokkanen voor een gevoel van eenzaamheid. Naamane stelt dat de huidige maatregelen al slecht zijn voor de mensen, laat staan een tweede lockdown.

Ondanks dat sommige koppels door de lockdown hun banden konden versterken, komen er ook mensen tot de conclusie dat ze elkaar eigenlijk niet zo leuk vinden. De sociologe denkt dat een opsluiting "catastrofale gevolgen" zal hebben voor het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team