Zoeken

Wat als Marokko een lockdown invoert van één dag per week?

17 oktober 2020 - 18:50 - Marokko

©

De epidemiologische situatie gaat in Marokko zeker tot het einde van het jaar in stijgende lijn, met het risico op een nieuwe pandemiegolf van het Coronavirus die nog heftiger is dan de vorige. Dit zijn de conclusies van een recent onderzoek uitgevoerd door planbureau HCP.

Een tweede lockdown, vergelijkbaar met die van maart, zal dramatische gevolgen hebben voor de economie van het land, die al enorm verzwakt is en waarvan het herstel meerdere maanden van opofferingen vereist, onderstreept HCP in haar rapport.

Volgens de ramingen in de studie, zou Marokko tegen het einde van 2020 de grens van 475.000 coronabesmettingen kunnen bereiken. Een dag per week in lockdown gaan zou het effect van de epidemie kunnen verminderen door het doorbreken van zijn dynamiek.

Als dit correct wordt uitgevoerd, kan deze strategie -waarvan de effecten concreter zullen zijn dan een lokaal beheer van de epidemie- het land tegen eind december 2020 bijna 72.000 nieuwe besmettingsgevallen besparen, concludeert de studie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team