Zoeken

Marokko: angst voor nieuwe volledige lockdown

26 augustus 2020 - 14:40 - Marokko

©

Marokko riskeert opnieuw in lockdown te gaan als het aantal besmettingen met het coronavirus blijft toenemen. Een tweede lockdown wordt gevreesd door de Algemene Unie van ondernemingen en beroepen (UGEP), en de gevolgen ervan op midden- en kleinbedrijven.

Ahmed Afilal El Alami Idrissi, voorzitter van de UGEP, stelt dat een nieuwe lockdown het faillissement zal betekenen van een groot aantal bedrijven in het koninkrijk. De meeste MKB-bedrijven ervaren reeds financiële moeilijkheden door de eerste lockdown van bijna vier maanden.

Een ander gevolg van een nieuwe lockdown is het verlies van een groot aantal banen en dus een toename van het aantal werklozen in het land. Afilal roept daarom bedrijven op om de nodige maatregelen te treffen om hun personeel te beschermen tegen het coronavirus en zo een nieuwe lockdown te helpen voorkomen.

In een interview met L’Opinion sprak Afilal ook over de beroepen die door de pandemie zijn verdwenen. Het gaat voornamelijk om seizoensgebonden beroepen in de toeristische sector en vooral op stranden. De UGEP zou meerdere voorstellen aan de regering hebben voorgelegd om MKB-bedrijven te helpen en opnieuw winstgevend te maken.

Volgens het ministerie van Gezondheid werden in de afgelopen maand ruim 28.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Marokko. Dat is meer dan in de eerste vijf maanden van de pandemie. Meerdere steden zijn al deels in lockdown gegaan en de meeste stranden in het land zijn gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team