Zoeken

Ryanair gaat Marokkaanse klanten niet terugbetalen

6 november 2020 - 11:40 - Economie

©

Vliegtuigmaatschappij Ryanair gaat Marokkaanse reizigers niet terugbetalen die in de maand november hebben geboekt. Deze aankondiging komt samen met de financiële resultaten van de vliegtuigmaatschappij voor 2020. In het tweede kwartaal aan het begin van de pandemie hebben ze enorme verliezen geleden.

Directeur Michael O’Leary geeft aan dat ze wel coulant zullen zijn in het wijzigen van tickets die in november zijn gereserveerd. De tickets kunnen worden omgezet naar een datum in december of januari, zegt O’Leary aan de BBC.

Ryanair meldt in juni al dat het bedrijf een nettoverlies heeft geleden van 197 miljoen euro door de coronavirus-pandemie. Voor de tweede helft van het jaar voorspelt O’Leary een nog grotere financiële tegenslag. In een persbericht zegt de lowcost vliegmaatschappij dat dit komt door de slechte organisatie van Europese landen omtrent de maatregelen tijdens de pandemie. Het opleggen van een reisbeperking of lockdown is te onvoorspelbaar.

Analist van GlobalData Johanna Bonhill-Smith zegt dat het weigeren van een terugbetaling juist gaat zorgen voor meer wantrouwen bij de klanten van Ryanair.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team