Zoeken

Marokko: studenten laten privéscholen links liggen

12 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Nadat de openbare school jarenlang gemeden werd, lijken ouders er een hernieuwde belangstelling voor te hebben gevonden. Dit blijkt uit een tussenkomst van onderwijsminister Saaïd Amzazi voor de Commissie onderwijs, cultuur en communicatie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Een totaal van 140.250 studenten wisselde dit schooljaar privéscholen in voor openbare scholen, tegen 52.000 het jaar ervoor, zei de minister van Onderwijs. Hij voegde eraan toe dat 68 privéscholen dit schooljaar hun deuren moesten sluiten vanwege de effecten van de coronacrisis. Het aantal studenten in privéscholen bedraagt 42.620, verdeeld over 5828 scholen.

Verwijzend naar het actieplan voor de ontwikkeling en diversificatie van particulier onderwijs 2021, gaf de minister aan dat het aantal particuliere onderwijsinstellingen zal toenemen tot 6370. Het aantal leerlingen in deze scholen zal ruim één miljoen bedragen. Het aandeel van de private sector in het onderwijs stijgt naar 11%.

Wat betreft de uitbreiding van het publieke onderwijsaanbod, zei de minister dat er 122 onderwijsinstellingen zullen worden opgericht in stedelijke en landelijke gebieden, naast 26 internaten en 45 gemeentescholen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team