Zoeken

Marokko: 13.000 coronavirus-infecties op scholen

14 december 2020 - 13:40 - Marokko

©

In het Marokkaanse onderwijs zijn tot nu toe 13.619 coronavirus-besmettingen vastgesteld onder studenten en educatieve, technische en administratieve ambtenaren. Dit meldde de minister van onderwijs, Saïd Amzazi, tijdens een debat in de Tweede Kamer over het verloop van het huidige schooljaar.

Ondanks de vele maatregelen die er op scholen zijn genomen, is het niet gelukt om het coronavirus compleet buiten de deur te houden. Volgens de gegevens van de minister ligt het besmettingspercentage onder studenten op iets minder dan 0,06% en is 3% van het onderwijzend, administratief en technisch personeel besmet geraakt. Het aantal scholen dat al het gehele schooljaar gesloten is ligt op 468, waaronder 107 particuliere scholen.

Ook ging minister Amzazi dieper in op de hervormingen die in het onderwijs zijn doorgevoerd. Volgens de minister is het gebrek aan financiële middelen het grootste obstakel om de voorgenomen hervormingen op tijd door te kunnen voeren. Hij merkte op dat het beschikbare geld op de staatsbegroting alleen, niet genoeg is om de hervormingen door te voeren en dat de economische gevolgen van de coronacrisis dit nog lastiger maakt, zo meldt persbureau MAP.

De hervormingen van het Marokkaanse beroepsonderwijs verlopen volgens de minister vooralsnog voorspoedig. Het is de bedoeling dat beroepsopleidingen in de toekomst worden aangeboden in zogenoemde "Steden van Beroepen en Competenties." De eersten van deze onderwijslocaties moeten in september 2021 worden geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team