Zoeken

Marokko: zorgwekkende stijging coronabesmettingen

3 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag alle burgers opgeroepen om voorzichtig te zijn en de preventieve maatregelen tegen het coronavirus strikt na te leven, om een "epidemiologische terugval" te voorkomen.

In een verklaring roept het ministerie Marokkanen op "zich strikt te houden aan de coronamaatregelen die aanbevolen zijn door het Nationaal Wetenschappelijk Comité en de gezondheidsautoriteiten. De maskers moeten correct gedragen blijven worden, er moet oog zijn voor hygiëne, het respecteren van sociale afstand en het vermijden van onnodige bijeenkomsten.

Lees ook: Marokko: oproep tot waakzaamheid om nieuwe coronagolf te vermijden

In een persverklaring wees minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid op de noodzaak van een dubbele waakzaamheid. Hij zei dat "wij, indien nodig, gedwongen zullen zijn om over te gaan tot een verscherping van de beperkende maatregelen", hetgeen een negatief effect op verschillende sectoren zou hebben. "In de ontwikkeling van de epidemiologische situatie in de afgelopen twee dagen, hebben wij een versnelde toename kunnen constateren van het aantal besmettingsgevallen, ten opzichte van de tendens van de afgelopen maanden", merkte hij op.

Het ministerie beklemtoonde dat de geleidelijke opheffing van de beperkingen niet het einde van de pandemie en de terugkeer naar de normale gang van zaken betekent. Hij drong in dit verband aan op de betrokkenheid van iedereen, met verantwoordelijkheidsgevoel en vaderlandsliefde, bij de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, opdat een collectieve immuniteit bereikt kan worden en om voort te bouwen op de tot dusver geboekte vooruitgang.

Lees ook: Coronabesmettingen in opmars in Marokko

Dankzij de leiding, de anticipatie en het proactieve beheer van de epidemie door Koning Mohammed VI, heeft Marokko "belangrijke resultaten geboekt in termen van beheersing van de epidemiologische situatie", benadrukte hij. Ook de vaccinatiecampagne gaat vooruit en inmiddels is een derde van de doelgroep gevaccineerd. "Dit zijn zeer belangrijke resultaten waarop wij moeten voortbouwen door het in acht nemen van de coronamaatregelen, zonder de welke wij het risico lopen op een heropleving", waarschuwde hij.

De versoepelingen van de afgelopen dagen zouden kunnen leiden tot een verslechtering van de epidemiologische situatie, vooral met de zomervakantie, de terugkeer van de internationale vluchten van en naar Marokko, de versoepeling van de avondklok en de nadering van Eid ul-Adha. In totaal zijn er in Marokko de afgelopen 24 uur 776 nieuwe besmettingsgevallen met het coronavirus vastgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team