Zoeken

Marokko: oproep tot waakzaamheid om nieuwe coronagolf te vermijden

26 juni 2021 - 15:00 - Marokko

©

Ondanks de verbetering van de situatie omtrent het coronavirus in Marokko is er een reëel risico op een nieuwe golf van het virus. Onderzoeker aan de medische universiteit van Rabat, Khalid Fathi, vindt dat er extreme waakzaamheid is geboden om dit scenario te voorkomen.

In een interview met het Marokkaanse radiostation RIM Radio heeft Fathi gewaarschuwd dat een nieuwe golf van coronavirusbesmettingen geen denkbeeldige mogelijkheid is. Volgens de onderzoeker kan de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen zoals de mondkapjesplicht en het houden van afstand een nieuwe golf veroorzaken, maar het zou juist ook de oplossing kunnen zijn om het coronavirus in Marokko eronder te krijgen.

Lees ook: Coronabesmettingen in opmars in Marokko

Fathi meent dat de versoepelingen net als in andere landen kunnen leiden tot een nieuwe golf, maar ze kunnen ook leiden tot meer natuurlijke immuniteit onder de Marokkaanse bevolking. In combinatie met de immuniteit die is verkregen door de vaccinatiecampagne zou dit betekenen dat de verspreiding van het coronavirus in Marokko een halt wordt toegeroepen.

De onderzoeker is verheugd over het "proactieve en ongekende" beheer van de landelijke vaccinatiecampagne, waardoor inmiddels meer dan 8 miljoen Marokkanen volledig zijn gevaccineerd. Volgens Fathi is Marokko erin geslaagd om de gezondheidszorg zodanig te mobiliseren dat het Marokkaanse vaccinatieproject een succes is geworden dat internationale lof heeft geoogst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team