Zoeken

Coronabesmettingen in opmars in Marokko

23 juni 2021 - 19:00 - Marokko

©

Abdelkrim Meziane Bellefquih, hoofd van de afdeling Overdraagbare ziekten, zegt dat het besmettingspercentage in Marokko aanzienlijk is gestegen. Hij roept op tot meer waakzaamheid om te voorkomen dat het virus opnieuw de kop opsteekt.

Tijdens de presentatie van het maandelijkse verslag over de epidemiologische situatie in Marokko, deelde Abdelkrim Meziane Bellefquih mee dat het aantal sterfgevallen tijdens de laatste twee weken (8/21 juni) met 18,2% is gedaald, meldt MAP. Maar het besmettingspercentage is volgens hem aanzienlijk gestegen (+12,05%). Het percentage positieven is licht gedaald van 3,87% tot 3,31% en het aantal actieve gevallen is gestegen tot 3732, tegen 3165 twee weken eerder (+18%).

Lees ook: Marokko: einde mondkapjesplicht nog niet in zicht

Het aantal kritieke gevallen dat op intensive care units werd opgenomen blijft momenteel stabiel en het aantal patiënten dat werd geïntubeerd is in dezelfde periode met 50% gedaald, aldus de verantwoordelijke. Volgens hem is de epidemiologische situatie nog steeds onder controle. Hij riep echter op tot meer waakzaamheid om te voorkomen dat het virus zich opnieuw zou verspreiden.

Hij verzekerde voorts dat de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in de 21ᵉ week wordt voortgezet en dat de hoeveelheden van het Chinese vaccin Sinopharm die Marokko afgelopen weekend heeft ontvangen, "een sterke impuls" aan deze operatie zullen geven.

Bellefquih benadrukte dat ook dat de terugkeer van Marokkanen die in het buitenland wonen voor de zomervakantie, zal leiden tot een sociale dynamiek die gepaard zou kunnen gaan met een versnelde circulatie van het virus. Dit is volgens Abdelkrim Meziane Bellefquih "een grote uitdaging". De redding kan enkel komen van de vaccinatiecampagne en de wil om de noodzakelijke preventieve maatregelen strikt na te leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team