Zoeken

Marokkaanse militairen helpen bij vaccinatie tegen Covid-19

31 juli 2021 - 11:20 - Marokko

©

Om het tempo van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in Marokko op te voeren, is een militair medisch team bestaande uit artsen en verpleegkundigen, opgeroepen om het ministerie van Volksgezondheid te helpen. Zij worden ingezet in verschillende regio’s van het koninkrijk.

Marokko heeft overeenkomstig de koninklijke instructies besloten om beroep te doen op defensie, in een poging om de verspreiding van het coronavirus in te dammen via grootschalige vaccinaties in een aantal zwaar getroffen regio’s en in gebieden waar de vaccinatiegraad laag is, meldt MAP.

Lees ook: Marokko overweegt coronavaccin te verplichten

Zo hebben militaire teams donderdag bijgedragen aan de vaccinatiecampagne in het Ibn Rushd sportcomplex in Rabat, zegt dezelfde bron. Deze operaties vinden plaats met respect voor de preventieve maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker en het in acht nemen van de fysieke afstand en zijn ook in overeenstemming met de normen die bepaald werden door de gezondheidsautoriteiten.

Karim Mohamed Nabil, hoofdarts van het netwerk van gezondheidsinstellingen in Rabat, legt uit dat het burgerlijk medisch personeel van het ministerie van Volksgezondheid, samen met hun militaire collega’s, alles in het werk stellen om de vaccinaties in de best mogelijke omstandigheden door te laten gaan. Hij voegt eraan toe dat het centrum voor iedereen toegankelijk is van 8 tot 20 uur, en roept burgers op om zich te laten vaccineren om de pandemie af te remmen en tot een collectieve immuniteit te komen.

Lees ook: Marokko: zich laten vaccineren kan nu ook zonder afspraak

Ook hoofdarts Imane Sefiani zegt dat de "medische teams van de militaire gezondheidsdienst gemobiliseerd zijn na instructies van Koning Mohammed VI, om de inspanningen van het ministerie van Volksgezondheid te ondersteunen en om de vaccinatiecampagne, die gericht is op het bereiken van een collectieve immuniteit, tot een goed einde te brengen.

De gratis vaccinatiecampagne heeft tot doel alle Marokkaanse burgers te immuniseren (30 miljoen om ongeveer 80% van de bevolking te vaccineren), de besmettingsgevallen en de sterfgevallen te verminderen en vervolgens uit te roeien en de verspreiding van het virus in te dammen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team