Zoeken

Marokko: noodtoestand verlengd tot 10 september

28 juli 2021 - 20:20 - Gemeenschap

©

Dinsdag heeft de regeringsraad in Rabat besloten om de noodtoestand voor de volksgezondheid op het gehele nationale grondgebied te verlengen tot 10 september 2021. Het is een onderdeel van de inspanningen om de verspreiding van de corona-pandemie tegen te gaan.

De regeringsraad heeft het ontwerpdecreet nr. 2.21.590 goedgekeurd, tot wijziging van decreet nr. 2.21.507, betreffende de verlenging van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid op het gehele nationale grondgebied. De minister van Binnenlandse Zaken diende het ontwerp in, om verder het hoofd te kunnen bieden aan de verspreiding van de nieuwe varianten van het coronavirus, zo blijkt uit een persmededeling die na de Raad is gepubliceerd.

Lees ook: Verenigde Staten doneren covid-19-vaccins aan Marokko

Dit ontwerpbesluit machtigt de minister van Binnenlandse Zaken om alle nodige maatregelen te nemen in verband met de ontwikkeling van de epidemiologische situatie in het land.

"In een streven van de overheid om de efficiëntie van de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van de Covid-19 pandemie in te dammen, beoogt dit ontwerpbesluit de noodtoestand voor de volksgezondheid op het gehele nationale grondgebied te verlengen, van dinsdag 10 augustus 2021 om 18.00 uur, tot vrijdag 10 september 2021 om 18.00 uur," aldus de verklaring.

Lees ook: In Marokko worden dagelijks vaccinatiecentra geopend

Met meer dan 3000 nieuwe gevallen per dag in de afgelopen dagen, is de Marokkaanse zorgsector zeer bezorgd over de epidemiologische situatie. Het laatste officiële verslag telt in totaal 588.448 besmettingsgevallen, waaronder 9638 sterfgevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team