Zoeken

Marokkaanse minister van Gezondheid hamert op navolging gezondheidsregels

20 juli 2021 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Volksgezondheid, Khalid Aït Taleb, heeft de noodklok geluid over het hoge aantal coronavirusbesmettingen in Marokko. Hij roept de bevolking op om de gezondheidsmaatregelen te blijven respecteren zolang de gewenste groepsimmuniteit nog niet is bereikt.

Op zaterdag 17 juli werden er 2853 nieuwe besmettingen en 7 doden geregistreerd in Marokko. Een reden voor de minister om vraagtekens te zetten bij de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen die halverwege juni zijn doorgevoerd.

"Draag een week lang een mondkapje, respecteer de barrièremaatregelen, en de besmettingsbalk zal worden rechtgetrokken", adviseerde de minister. "Als burgers de fysieke afstand niet respecteren, niet regelmatig hun handen wassen en alle maatregelen die zijn verordend door de gezondheidsautoriteiten negeren, zal de situatie waarschijnlijk verslechteren, vooral met de Eid-vakanties en tijdens deze zomerperiode", verklaarde Aït Taleb tijdens een interview met de krant l’Économiste.

Lees ook: Premier El Othmani noemt gezondheidssituatie in Marokko "zorgwekkend"

De minister waarschuwt de bevolking dat alle inspanningen en opofferingen die tot nu toe zijn gedaan om de verspreiding van het coronavirus in Marokko te beperken, teniet worden gedaan als de bevolking zich niet langer aan de gezondheidsregels houdt.

Hoewel er weer vaart begint te komen in de landelijke vaccinatiecampagne waardoor binnen enkele maanden de gewenste groepsimmuniteit kan worden bereikt, is er in de afgelopen dagen een negatieve ontwikkeling van de epidemiologische situatie waargenomen met een toenemend aantal ernstig zieke patiënten en sterfgevallen. Minister Aït Taleb noemt het niet respecteren van de maatregelen tijdens de vakantieperiode een "collectieve zelfmoord". Hij verzekert de Marokkaanse bevolking ervan dat de Marokkaanse autoriteiten in deze onzekere tijden het nodige zullen doen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team