Zoeken

Marokko: geen versoepeling van beperkende maatregelen

16 september 2021 - 16:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft in een verklaring de beweringen ontkend, volgens dewelke verschillende ministeriële departementen besloten zouden hebben om de beperkende maatregelen te versoepelen, nu de epidemiologische situatie is verbeterd.

Op sociale media verschenen verschillende nepberichten die werden toegeschreven aan de ministeries van Volksgezondheid, Binnenlandse Zaken en Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie. Het ministerie veroordeelt dit, waarschuwt tegen dit soort fake-nieuws en behoudt zich het recht om de auteurs van deze berichten en hun medeplichtigen te vervolgen.

Lees ook: Premier Marokko spreekt over coronabeperkingen

Het ministerie van Volksgezondheid roept media op om te verwijzen naar officiële bronnen, in plaats van te speculeren over een geleidelijke opheffing van de beperkende maatregelen.

Marokko heeft sinds 2 augustus nieuwe maatregelen getroffen naar aanleiding van de verslechterende gezondheidssituatie in het land. Daarom is er een nationale avondklok ingesteld van 21.00 tot 05.00 uur. Sporthallen, hamams en overdekte zwembaden zijn gesloten en de steden Casablanca, Marrakech en Agadir zitten in een lockdown.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team