Zoeken

Marokko of Spanje: Brahim Diaz heeft gekozen

22 december 2023 - 12:00 - Sport

©

Brahim Diaz, aanvallende middenvelder van Real Madrid, heeft naar verluidt zijn keuze gemaakt tussen Spanje en Marokko. Een officiële aankondiging wordt binnenkort verwacht.

De Spaans-Marokkaanse voetballer heeft besloten om voor het Marokkaans elftal uit te komen, volgens informatie die door de website Koora is vrijgegeven. Na zijn recente prestaties bij Real Madrid heeft Diaz besloten zich aan te sluiten bij de Atlas Leeuwen, terwijl hij zijn positie bij de Spaanse club behoudt. Dit betekent dat hij zich bij Marokko zal voegen na de Afrika Cup.

Lees ook: Walid Regragui in Madrid om Brahim Diaz te overtuigen

Deze beslissing maakt deel uit van een weloverwogen en strategische aanpak, aldus dezelfde bron. In overeenstemming met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), streeft Diaz ernaar zijn plek bij Real Madrid te behouden, vooral tijdens een periode waarin het team 16 wedstrijden speelt in slechts 48 dagen. Deze periode is cruciaal voor hem daar hij een basisplaats heeft gekregen na het uitvallen van zijn teamgenoot Vinicius Junior.

Lees ook: Brahim Diaz "niet overtuigd" door Marokko

Tot slot is Brahim Diaz vastbesloten om zich aan te sluiten bij het Marokkaans elftal voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK-2026, gesteund door de garanties die hij heeft gekregen van zijn coach bij Real Madrid, Carlo Ancelotti, over zijn speeltijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team