Zoeken

Spanje vreest keuze Brahim Diaz voor Marokko

10 maart 2024 - 09:00 - Sport

©

De Spaanse media zijn niet tevreden met de dreigende overstap van Brahim Diaz naar het Marokkaans elftal. De talentvolle middenvelder van Real Madrid zou zijn zinnen hebben gezet op een carrière bij de Atlas Leeuwen, tot grote teleurstelling van de Spaanse voetbalbond.

Marca is van mening dat Diaz een waardevolle aanwinst zou zijn voor La Roja en betreurt het dat de bond hem zo lang heeft genegeerd. "Diaz wacht al lang op een kans bij La Roja, maar werd nooit benaderd toen hij bij Milan speelde, en ook nu hij een vaste waarde is bij Real Madrid niet," aldus de krant. "Ondertussen heeft Marokko alles in het werk gesteld om hem te overtuigen."

Lees ook: Spanje lokt Brahim Díaz met complimenten, Marokko out?

Het blad dringt er bij de Spaanse voetbalbond op aan om contact op te nemen met Diaz en hem te overtuigen om voor Spanje te kiezen. "Als De la Fuente echt op hem wil rekenen, kan hij de interesse van Marokko niet langer negeren," aldus Marca.

Volgens de laatste berichten heeft Brahim Diaz besloten om voor Marokko te spelen en zal hij zijn beslissing in de komende dagen op sociale media bekendmaken. De Marokkaanse voetbalbond heeft Real Madrid al laten weten dat Diaz is opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Angola en Mauritanië op 22 en 26 maart in Agadir.

Lees ook: Brahim Diaz in selectie voor oefenduels Marokko?

De overstap van Diaz naar Marokko lijkt een kwestie van tijd te zijn, tenzij de zaak een onverwachte wending krijgt. De Spaanse voetbalbond zou namelijk overwegen om Diaz op de voorlopige lijst van spelers voor de komende interlandperiode te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team